lördag 26 juni 2010

Storasyster Lyra

Lek med oss, syrran!

Kom igen nu unge, så busar vi!

Min fina flicka...

Lyra har på ett alldeles förtjusande sätt adopterat Taras valpar och sköter dem omsorgsfullt. Leker med dem - väldigt försiktigt. Trots att hon klampar runt med sina stora tassar runt dem är ingen av dem ett dugg rädd för henne, utan hänger i hennes hälsenor och öron/nos med sina vassa gaddar. Lyra älskar det. Oj, vad hon kommer att sakna dem när de åker i nästa vecka. Det blir nog stor sorg - jag får helt enkelt hitta på något speciellt för bara Lyra så hon får annat att tänka på. Utan valpar att vakta blir det ju lite tid över... :-)

2 kommentarer:

  1. Visst är det roligt när ungdomarna hjälper till med valparna. Jag hade en kull för några år sedan och då hjälpte min setter till. Var roligt att se hur mamman till valparna bara lämnade över skötseln och sen gick och la sej och vilade. Helt lugn. Ha det bäst i sommaren. Kramar från oss.

    SvaraRadera
  2. Ja, det här är lite av samma sak. Igår stod mamma Tara och Lyra tillsammans och slickade rent valparnas tomma skål, medan valparna snuttade på sin mamma till efterrätt. Allt i fullkomligaste samförstånd och frid. Sedan lämnar Tara städningen av de små till Lyra och drar sig tillbaka. Oväntat engagemang att se hos en så ung tik...

    Ha en härlig sommar ni med!

    SvaraRadera