onsdag 28 januari 2009

Kattungen löper

Tänk så det kan gå - liten blir stor...

Lilla Thea, som föddes i somras, har börjat löpa! Jag har inte hängt med i svängarna - tänk att hon blivit så stor. Men hon är drygt nio månader faktiskt - född 17 maj. Nu far hon runt i huset och utstöter små gulliga ljud och stryker sig mot de andra katterna. Oavsett om de är killar eller tjejer, för hon har själv ännu ingen aning om varför det pirrar i hela hennes kropp.

Det lustiga är att min äldsta hankatt, Tuvok, som varit kastrerad i många år och aldrig haft egna erfarenheter av att göra kattungar, plötsligt tagit kommandot. Han tar ett ordentligt nacktag på lilla fröken och ställer sig över henne. Så står han där en stund och håller fast henne. Han vet väl inte vad han gör, för det verkar bara vara en del av parningsbeteendet som finns kvar i honom, men det håller dem ju sysselsatta...

Kastrering till Thea är beställd till sportlovet och helst ser jag ju att hon inte är ute och slarvar och gör ungar innan dess. De försvinner ju visserligen med livmodern, men det känns ändå lite visset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar