söndag 28 juni 2009

Sissels äventyr

Sissel har varit borta i fyra nätter. Det är rekord till och med för henne. Nog är hon ute och ränner ibland, men man brukar ju se henne mellan varven, men nu har vi inte haft en glimt sedan början av veckan.

Det lilla svarta trollet Oroan tassade genom huset - vad kunde ha hänt? Att katten just lagt av sig sitt halsband och ännu inte fått på sig ett nytt gjorde ju inte saken bättre. Flera gånger om nätterna var jag uppe och lyssnade efter ljud och såg efter om han kanske kommit hem för att äta. Henne splats på min skrivbordsstol gapade förfärande tom och jag började vänja mig vid tanken på att den skulle fortsätta vara det.


I morse var hon tillbaka. Plötsligt dök hon bara upp i köket och fördjupade sig med iver i matskålen. Sög i sig en god portion kattkulor och en halv påse mjuk kattmat (delad med sin syster). Hon tyckte jag överdrev, sa hon - det var väl inte så märkvärdigt med några dagar hit eller dit och hon visste minsann var hon varit hela tiden... Nåja, jag fick på henne ett nytt halsband innan hon försvann ut i Katternas Paradis igen. Snart nog är det regn och snålblåst igen och det gäller att ta vara på sommaren - speciellt när man är katt.

1 kommentar:

  1. Ja det är säkert härliga sommar äventyr dom är ute på, katterna. Mycket att se och lukta på. Hoppas allt är bra med Lyra och att hon växer och busar. Mvh/Ulrika och Milou.

    SvaraRadera